Lucid Rüyalar, Lucid Olmak... Inception Gerçek mi?


lucid oldugun nasil anlasilir
Lucid Rüyalar
Pek çoğumuz bir çok kez rüyasında "evet, bu bir rüya" demiştir. Rüya gördüğümüz sırada rüyada olduğumuzun farkına varmış olma durumuna Lucid Rüya deniliyor.

Lucid rüya konusu pek çok kişi tarafından araştırılmış ve bir sürü yöntem geliştirilmiştir.Lucid rüya görenlere de Lucid denir. Lucid olduğunuzda rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz. Hatta rüyada olmaz size ayrıca keyif verecektir. Peki nasıl lucid rüya görebiliriz? ve ya nasıl lucid olunur? İşte yöntemleri...
"Lusid" olmanın, rüya gördüğünüzde, zihninizin rüyada oldugunuzu tam olarak bilmesi olduğunu söylemiştik. Bedeniniz derin uykuyu yaşarken, beyninizi
uyanık oldugunuza inandırırsanız, göreceklerinizin gerçekliği karşısında hayrete düşecekiniz.
Lucid rüya görebilmek için iki farklı yol takip edilebilir. Yeni başlayanların ilk yolu kullanması önerilir. Çünkü lucidliği öğrenmenin temeli buna bağlıdır. Yatağınızın başucunda bir rüya günlüğü bulundurun ve her sabah uyandığınızda hatırlayabildiğiniz rüyaların tümünü buraya yazın. Bunu yaptığınızda, zihniniz rüyalara daha fazla odaklanır, ve zamanla ilginç rüya konuları belirleyebilirsiniz. Bu da zihninize rüya gördüğünü anlaması konusunda yardımcı olacak ipucları edinmesini sağlar.
Diğer yöntemse, gerçeklik testi uygulamak. Rüyadayken, rüyada olduğunuzu farketmenizi tetikleyecek basit testler. Mantığı; eğer normal hayatta düzenli aralıklarla rüya görüp görmediğinizi kontrol etmeyi alışkanlık haline getirirseniz, büyük ihtimalle beyniniz bu kontrolleri rüya gördüğünüzde de sürdürecek ve siz de kendinizi rüya görürken yakalayacak ve lucid hale geçeceksiniz. Gerçeklik testlerinde en sık kullanılanı havaya yükselmeye çalışmak, parmağınızı elinizin içinden geçirmeye çalısmak ya da aydınlatma düğmelerinin doğru çalışıp çalışmadığına bakmaktır. ( Çünkü bunlar rüyada genellikle gerçek hayattaki çalışmz. )

Takip edilecek ikinci yoldaki yöntemler çok daha kestirmedir. Ama bunları denemeden önce mutlaka belli bir süre rüya günlüğünüzü tutmuş ve gerçeklik testi alıştırmalarını uygulamış olmalısınız. Sabah uyandığınızda hiç kıpırdamayın ve yeniden uymaya çalışın, ancak bu kez kendi kendinize:"Rüyaya geri döndüğümde rüyada olduğumu farkedeceğim" diye düşünün. Daha önce görmüş olduğunuz rüyayı hatırlamaya çalışın ve kendinizi rüyaya tekrar girmiş olarak, ama bu kez rüya gördüğünüzün farkında olarak hayal edin. İsterseniz alarm saatinizi normalden bir saat öncesine kurun ve çok kısa bir süre için uyanıp, sonra bu tekniği deneyin.
Bir başka teknik ise, uyanık halden lucid rüyaya geçmektir. Bunu denemek icin en iyi zaman sabah veya öğlen üzeri, birşeyler atıştırdıktan sonradır. Yatağa uzanabilir veya koltuğa oturabilirsiniz. Gözlerinizi kapatıp gevşeyin. Zihin gözüyle izleyeceğiniz renkli şekillere ve görüntülere konsantre olun. Uyku eşigine gelinceye kadar kendinize müsaade edin. Zihniniz sükunet içinde kalsın ama oluşan şekillerin farkında olsun.
Bu biraz zor bir yontem olmakla birlikte, eğer dengeyi iyi kurabilirseniz, şekiller gün ışığı gibi ortaya çıkacak ve siz görmekte olduğunuz dünyaya rahatlıkla lucid olarak adım atabileceksiniz.

Lucid olmayi başardıktan sonra , lucidliği her an tekrar kaybedebilirsiniz.
İnsanların lucid olabileceği bilimsel olarak açıklanmıştır.

Lucid hale geçtikten sonra yapılan faaliyetlerin başında uçmayı, rüya alemlerinde gezmeyi, rüyadaki kişilerle iletişim kurmayı, hatta kendi iç dünyanızı sorgulayıp, kişiliğinizi geliştirmeyi sayabiliriz. Aslında yapabileceklerinizin sınırını yine kendi akıl ve mantık çerçeveniz belirliyor.
Yani aklınızın alabildiği herşeyi yapmakta özgürsünüz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zener Kartlarıyla Duyu Ötesi Algılama Yeteğinizi - 6. Hissinizi - Test Edin...

Oriflame Tender Care

Göğüs Büyüten Mucize Bitkiler

Cilt Lekeleri için Oriflame Novage Bright Sublime

Oriflame Aralık Kataloğu

Oriflame Danışmanı Olmak Bu Kadar Kolay