Sivilce Maskeleri ve Siyah Noktalar

Güzel görünmek ve guzellik için pratik küçük çözümler mevcut önemli olan bunları doğru zamanda, doğru şekilde uygulamak. İşte güzelliğinize güzellik katacak küçük ama birbirinden önem­li ipuçları:


Aspirin ve Limon Sulu Sivilce Maskesi: Aspirinin içinde cilde iyi gelen salisilik asit bulunmaktadır. Limon suyu ise antibakteriyel bir özelliğe sahip, yine akneler için iyileştirici özelliğe sahip ve cilt tonunu dengeleyen sitrik asittir. Bal yatıştırıcı bir özelliğe sahip olup, kabartma tozu maskeyi temizlemek için kullanılır.
  • Malzemeler: 3-6 adet kadar aspirin, 1 limon, karbonat, aspirini ezebilmeniz için yuvarlayabileceğiniz bir bardak, sığ bir çanak, sıcak bal ve yüzü nemlendirmek için krem veya doğal badem, zeytin yada hindistancevizi yağı.
    Hazırlanışı: Kullanacağınız miktara göre 3-6 arası aspirini bardak yardımı ile ezin. Sonra aspirini çanağın içerisine koyun. Her 3 aspirin için bir yemek kaşığı taze limon suyunu aspirinin olduğu kaba boşaltıp, aspirinin yoğun bir kıvama gelmesini bekleyin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, karışıma bir yemek kaşığı ya da daha fazla sıcak bal, nemlendirici veya birkaç damla doğal bir yağ(badem, zeytin, hindistan cevizi) ekleyin. İyice karıştırın. Tam tersi yağlı bir cilde sahipseniz bu kısmı atlayıp yerine birkaç damla daha limon suyundan ekleyebilirsiniz. Maskeyi tüm yüzünüze ya da sivilce bölgesine uygulayıp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra karbonata batırılmış sıcak ve ıslak bir bez yardımı ile yüzünüzü temizleyin.
  • Çilekli Sivilce Maskesi: Çilek akne ilaçlarının çoğunda bulunan doğal bir salisilik asit kaynağıdır. Yoğurt ise cildi yatıştırmak için mükemmeldir.
    Malzemeler: ¼ su bardağı taze çilek(dondurulmuş olmasın), ¼ su bardağı ekşi krema veya aromasız yoğurt.
    Hazırlanışı: Çilek ve yoğurdun oda sıcaklığına veya yakınına gelmesini bekleyin. İki malzemeyi de blender da yada bir çatal yardımı ile püre haline gelene kadar karıştırın. Tüm yüzünüze uygulayın ve 10-15 dakika sonra yıkayın.
  • Çilek, Bal ve Esmer Şekerli Sivilce Maskesi: Salisilik asit doğal olarak çilekte bulunduğu gibi bal ve limon da cilt için çok yararlıdır. Esmer şeker ise harika bir temizleyicidir. Bu karışımı 12 saat buzdolabında saklayın. Soğukken kullanmanız cilt için daha yararlı olacaktır.
    Malzemeler: 6 adet taze çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı taze limon suyu.
    Hazırlanışı: Çilekleri köklerinden ayırıp küçük parçalara kestikten sonra çatal ya da bardak yardımı ile onları ezin ve bir kâsenin içine yerleştirin. Limon suyu, esmer şeker ve balı ekleyerek iyice birbirlerine karışana dek karıştırın. Elde ettiğiniz sonuç tutarlı değilse istediğiniz malzemelerden fazladan katabilirsiniz. Tüm yüzünüze uyguladıktan 10 dakika sonra sıcak ve ıslak bir bez ile yüzünüzü temizleyin.
Sivilcelerin kendisi gibi bizleri uğraştıran diğer bir konu da sivilce izleridir. Çoğu zaman bu kırmızı veya kahverengimsi izler, sivilce geçtikten belli bir zaman sonrasında tedaviye gerek kalmadan geçer. Ancak sivilcelerle oynamak ve onları sıkmak yara riskini arttırabilir.
Kimse yüzünde kalıcı izler ve siyah noktalarla yaşamak zorunda değildir. Bu sorunlarla uğraşan herkes mutlaka yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer? sorusunu sormuşlardır. Tıp ve teknolojideki gelişmeler sayesinde dermatologlar hastalarına güvenli ve etkili tedavi seçenekli sunabilmektedirler. Bunun dışında aynı sivilce geçirme maskeleri gibi evde yapabileceğinizsivilce izleri maskeleri de bulunmaktadır.
Yine aynı şekilde bitkisel sivilce maskelerinde bulunan malzemeler sivilce izleriyle savaşmak için bire birdir.
  • Karbonat; cildin yüzeyine zarar vermeden ve aşındırmadan ölü hücreleri temizlemeye yardımcı alkali bir maddedir. 2 yemek kaşığı karbonatı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze yada belli bölgelere sürüp en az 5 dakika bekletip temizleyin. Sivilce izlerini geçirmek için bu maskeyi haftada 2 kere kullanabilirsiniz.
  • Limon suyu: Limon suyunda aşırı derecede asit bulunmakta ve yüksek düzeyde C vitamini içermektedir. C vitamini nazik ve yavaş bir yolla yaralı hücreleri iyileştirirken aynı zamanda cildin yenilenmesine yardım eder. Limon suyu maskesini uygulamak için 5-6 adet pamuğu limon suyunda bekletin. Sonra 2 tane alına, 1 tane çeneye ve 2’şer tane de yanaklara olmak üzere pamukları yüzünüze yerleştirin. Cildi bu şekilde kurumaya bırakın. Bu maskeyi sivilce izlerinden kurtulabilmek için günde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.
 Sivilceli Ciltler İçin Tonik
Malzemeler : Bir tutam biberiye otu, Bir tutam adaçayı, Saf alkol
Hazırlanışı : Bir tutam biberiye otu ve bir tutam adaçayı kaynamış suya atarak demleyin. 15 – 20 dk bekletin. Temiz bir kaba süzerek içerisine bir kahve fincanı saf alkol ilave edin ve karıştırın. 15 – 20 gün temiz bir pamukla yada bezle yüzünüze uygulayabilirsiniz
Sivilce Geçirici Krem
Malzemeler :
4 bardak gülsuyu
2 elma (dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı kıyılmış rezene
2 çorba kaşığı kıyılmış kereviz
2,5 yemek kaşığı arpa unu
3 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı lanolin
Hazırlanışı : Kaynayan suya oturtulmuş bir kasenin içinde gülsuyu, elma, rezene, kereviz ve arpa ununu pişirin. Kaynayan karışım lapa bir hal alınca buna iyice çırpılmış yumurta akını ve lanolini ekleyin. Süzün. Düzgün bir karışım haline gelinceye dek çırpın. Buzdolabında saklayın. Sivilceniz olduğunda üzerine sürün.
Akne İçin Maske 1
Malzemeler :
1 adet portakal
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı : Portakalın kabuklarını önce rendeleyin daha sonra havanda krem haline gelinceye kadar dövün. Üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin. Sivilcelerin üzerine sürün ve en az 30 dakika bekletin.
Akne Maskesi 2
Malzemeler :
1 adet ayvanın çekirdekleri
1 tatlı kaşığı pudra
Hazırlanışı: Ayvanın çekirdeklerinin üzerine su çıkacak kadar su ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu 1 gün bekletin. Üzerine 1 tatlı kaşığı pudra ilave edip sivilcelerinize sürün
Akne Maskesi 3
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 aspirin (öğütülmüş)
1 çay kaşığı oksijenli su
Hazırlanışı : Tüm malzemeleri karıştırın. 1 hafta her gün sivilceli bölgenizi bu karışımla yıkayın. 30 dakika bekletin. Yıkayın.


Suna Dumankaya'dan bir sivilce maskesi tarifi:
Birer çay kaşığı aspirin tozunu, limon suyunu ve beyaz kili karıştırıp sivilcenizin üzerine sürün ve bu maskeyi 20 dakika bekletin 
Normal Ciltler İçin Sivilceye Tonik
1 su bardağı suda 2 poşet yeşil çayı demle. Her Gün cildini sil.
Sivilce Lekeleri
*Gece yatmadan önce cildinizi temizleyin. Yarım limonun suyunu sıkın. Yüzünüze sürün. 
*Sabah 1 tatlı kaşığı pak maya, 1 adet aspirini un haline getirin, içine 1 tatlı kaşığı oksijenli su koyup boza kıvamına gelince yüzünüze sürün. 20 dakika bekletip yıkayın.

*1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp ezin. 1 çorba kaşığı badem yağını ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla temizleyin. Bu karışımı haftada 1 gün tekrarlayın.
*Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunu ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika cildinizde bekletip yıkayın.
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı kadar beyaz kil,
1 tatlı kaşığı kadar kayısı yağı
( aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz ),
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı : Malzemelerimizin tümünü cam kasede karıştırıyoruz. Akışkan bir kıvamı tutturunca cildinizdeki sivilce oluşan yada sivilce lekelerinin bulunduğu bölgeye sürüp nemli bir tülbent örterek 20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayın, hepsi bu..

 Bir yere gideceksiniz ve yüzünüze kapatıcı sürmek istemiyorsunuz. Çay bardağının yarısına kadar içme suyu doldurun, yarım limonu bitene kadar sıkın, 1 çorba kaşığı tuz koyun. Karıştırın. Yüzünüze elinizle ya da pamukla yedirerek sürün. 5 dakika falan bekleyin. Sonra ılık suyla yıkayın. Sivilce izlerinin 2-3 saatliğine geçmesine ya da iltihaplı sivilcelerin beyaz kısımlarının geçmesine sebep oluyor, tabii bir süre sonra tekrar beliriyor. Bu ani durumlar için geçerli bir reçete..
Bir yumurta kır sonra üstüne 15-20 damla limon sık sonra onu izlerin olduğu yere sür 20 dk. kalsın kuruyunca tekrar üstüne sür bir 20 dk daha kalsın. Sonra yüzünü yıka.  Bunu 1 hafta uygula

Sivilce izleri için;
--Her akşam izlerin olduğu yere limon suyu sürün, kurudukça tekrar olmak üzere 3 defa tekrarlayın..

Sivilce oluşumu olan cilde; (Haftada 1 yapılacak)


-1 tatlı kaşığı toz maya
-2 adet aspirin
-3 damla limon
----Aspirin ve limon suyunu karıştırıp erittikten sonra maya ile karıştırıyorsunuz.. Sonra lekeli yerlere sürüp 15-20 dk. bekleyecek .. Kuruyunca ılık su ile durulayın ve kurulayın... En son olarak da nemlendiricinizi sürün..

Siyah Noktalar


Bir çok kişinin yüzünde siyah noktalar görülebilir. Bu siyah noktalar sadece cildin pürüzsüz görünümünü engellemekle kalmaz, aynı zamanda sivilcelerin oluşumuna da davetiye çıkarır. Cildimizde görülen siyah noktalara iyi gelen bir çok ilaç var. Ayrıca cilt temizleyici tonikler, siyah nokta kremleri ve benzeri ürünler de kadınların siyah noktaları temizlemek amacıyla yoğun bir biçimde kullandıkları temizleyici ürünler arasında yer alıyor. Bir de siyah noktalara iyi gelen bitkiler ve bitkisel çözümler var. Limon suyu, yoğurt, elma sirkesi karışımı ile hazırlanan cilt maskesi, sivilce ve siyah noktalara doğal çözümler sunuyor.
Bir kâse yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın. Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.
Yulaf Ezmesi Maskesi
Yulaf maskesi ile siyah noktalardan kurtulun yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır.
Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Siyah noktalara elma sirkesi…

SİYAH noktaları elma sirkesi ile yok edebilirsiniz. Su ile karıştırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, akneye yol açan mikropları öldürecektir.
Siyah Noktalar ve Sivilceler Çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen ciltlerde siyah nokta oluştuğunu belirten uzmanlar, hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşumunun engellenebileceğini kaydetti.
Gözenekler yağ üretip salgıladıkları için cildi alerjiden ve çevre kirliliğinden koruyor. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derinin altına iner, yüzde kistler oluşur ve deri altında enfeksiyonlar meydana gelirdi. Ancak çok gözenekli ciltlerde, eğer cilt iyi temizlenmiyorsa siyah nokta oluşuyor. Uzmanlara göre hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktanın oluşmasını engellemek gerekiyor.Yağlı ciltlerde gözeneklerin daha açık olduğuna dikkati çeken uzmanlar, herhangi bir sağlık problemi yaşayıp tedavi amaçlı ağır ilaçların kullanılmasıyla da cildin yağlanabildiğini kaydetti. Cildin yağlandığı zaman gözeneklerin açıldığını ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalar sonunda ultraviyole ışınlarının da gözenekleri genişlettiğinin belirlendiğini vurguladılar. İşte uzmanlara göre sivilceyle başa çıkmanın yolları: 
Gözeneklerin açılması için ilk etapta gözenekleri kapatmaya çalışmak yerine, yağ ifrazatını durdurmak ya da dengelemek lazım.
Yağlı ciltler daima su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğu zaman ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkıp asitli tabaka ile koruma faktörü oluşturması zorlaşır. Bu nedenle cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görür. O halde ciltteki su miktarı arttırılmalıdır. Yağ ifrazatının yavaşlatılması, ciltteki su miktarının artırılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ürünler kullanılması ve doğru ürünün kullanılması şarttır. Cildinize uygun ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanızda fayda var.
35 yaş altı ciltlerde, gözenekler kendiliğinden kapanır. Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaşın altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması kolaydır. Eğer cildin su ve yağ dengesi düzelirse gözenekler ya kendiliğinden, ya bakımla ya da maskeyle kapatılabilir. Ama yaşınız 35′in üzerindeyse deri kalınlaşmış, çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zordur. Gözenekleri kapatmak için mücadele vermek yerine, daha fazla büyümemelerini önlemek daha iyi bir çözümdür.

Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyor mu?
Siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biri de bantlardır. Siyah noktaları kimi zaman tümüyle ortadan kaldıran bu bantların kullanımı çok kolaydır. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz. Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözenekteki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içindeki kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değil.

Yiyemediğiniz hiç bir şeyi cildinize sürmeyin...
Oriflame'den indirimli alışveriş ve ya üye olarak kendi işinizi kurmak için Lütfen iletişim formunu ve ya bilgilerinizi sayfanın en altında yer alan formu doldurun... (FORMLARI DOLDURURKEN LÜTFEN İSİM SOYİSİM KıSMıNıN HEPSİNİ BÜYÜK HARF OLARAK GİRİN...)

Sağlıklı günler :D

Yorumlar

  1. slm bn 15 yaşındayım sivilce ve siyak noktalarımdan şikayetçiyim acaba garnier yüz temizleme jeli alsam faydası ourmu bazılar yüzü kıllandırıyor diyor acşll çözüm

    YanıtlaSil
  2. selam ben 16 yaşındayım çok yağlı bir cilde sahibim özellikle yanak ve burun bölgesinde çok siyah nokta var ne yaparsam gecer bu arada yüzümde sivilce lekeleride var yardımcı olursanız sevinirim lütfenn

    YanıtlaSil
  3. Benimde yanaklarımda ve burun üstünde siyah noktalarım vardı. internette bakınırken bi site buldum ve siyah noktalarımdan siyah noktalar nasıl geçer bu linkte yer alan yoğurt maskesini uyguladım gerçekten işe yarıyor. bence sizde bu maskeyi yazıya ekleyin herkes faydalansın. Yaşasın Cam gibi parlak Cildim :)

    YanıtlaSil
  4. ben 13 yaşndaym ve yüzümde hep sivilce çıkıyo yani mesela şu an iki tane var sadece bunlar geçmeden başka bi tane çıkıyo bu böyle devam ediyo ben doktoroda gittim ilk aknılox verdi o biraz işe yaradı o bitince eczaneden aknılox aldım onun yararını göremedm(tavsiye etmem)tekrardan aknılox aldım o yine işe yarıyor ama ben artık bıktım ya biriniz bişey söylesin yeter ya off

    YanıtlaSil
  5. pardon ya aynı şeyi yazmışım eczaneden aldığım imex ti yani onu tavsiye etmem

    YanıtlaSil
  6. siyah nokta ve ciltteki lekelerle ilgili sorunu olan dersaadet2007@hotmail.com mail adresinden ulaşsın yardımcı olurum....

    YanıtlaSil
  7. Fibabanka sms ile kredi mi arıyorsunuz? Tıklayın: fibabanka sms ile kredia

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zener Kartlarıyla Duyu Ötesi Algılama Yeteğinizi - 6. Hissinizi - Test Edin...

Göğüs Büyüten Mucize Bitkiler

Oriflame Tender Care

Cilt Lekeleri için Oriflame Novage Bright Sublime

Oriflame Aralık Kataloğu

Saç Uzatan Formüller