Saç Uzatan Formüller

Saç Nasıl Uzatılır?

Hemen her bayan saçlarını uzatmak daha doğrusu saçlarını daha hızlı uzatmak için bir çok hızlı saç formüller, saç bakım kürleri denemiştir. Hatta bir sürü para verip, hazır olan kimyasal içerikli ürünler bile kullanmıştır.
Daha önceki yazılarımda havuç ve turp suyunu kullanarak saçlarınızı daha fazla uzatabileceğinizi belirtmiştim. Bu yazımda ise iki farklı bitkisel formül önereceğim. İlk önereceğim formülü bugün şahsen denemeye başladım. Sonuçlarını paylaşacağım. İşte size iki farklı formül...

Saç Uzatan Formül 1:

Malzemeler:  Sinameki Otu, Badem Yağı, Bemiks Ampül ve Su.
(Sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz. Bemiks ampül de eczanelerde satılıyor.3-4 tl gibi bir fiyatı olması lazım, ampülü ucundan kırıp karışıma ekliyoruz)


Hazırlanışı: 1 tutam sinemakiyi, bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz.Süzdükten sonra  ılıyınca içine 1 kapak kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.Sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.
Bu maskeyi duşa girmeden önce yapmanızı tavsiye ederim.
Bu maskeyi haftada 1 uygulamalısınız.


Düzenli olarak yaparsanız hemen faydasını göreceksiniz .

Saç Uzatan Formül 2:

Entele
Malzemeler:  5-10 gr. civarında Entele Otu, Badem Yağı, Bepanthene
Yapılışı: Saçlarınızı iyice yıkayın. Entele'yi bir cezvede su yarıya inene kadar kaynatın (su= cezvenin 4/3) demi tohumlardan süzdürün. Biraz ılıklaşınca baden yağını ve bepanthene'i kalan suyla iyice karıştırın. Daha sonra karışımı masaj şeklinde saç diplerine kadar uygulayın (iyice). Akabinde kafanıza naylon poşet geçirip üzerine saç kurutma makinesini 10-15 Dk. tutun. Biraz bekledikten sonra naylonu çıkartıp. Saçlarınızı yıkayın. Söylenenlere göre saçlarınız 5 katı hızla uzayacakmış.
Entele bitkisi ile ilgili bir diğer formül şu : 10 gr. entele otunu 2 bardak su ve 2 bardak sirkenin içinde, su yarıya inene kadar kaynatıp, bu suyu soğuyunca banyodan en az 1.5-2 saat evvel saç diplerine masaj yaparak sürüyoruz, sonra iyice yıkıyoruz.
Dikkat! Entele Otunu kullanacaklar, açık yara ve tahriş olmuş deriye sürülmeyeceğini ve mutlaka bir eldiven kullanarak gözlerle temasından kaçınmaları gerektiğini unutmasınlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zener Kartlarıyla Duyu Ötesi Algılama Yeteğinizi - 6. Hissinizi - Test Edin...

Göğüs Büyüten Mucize Bitkiler

Oriflame Tender Care

Cilt Lekeleri için Oriflame Novage Bright Sublime

Oriflame Aralık Kataloğu