Kadına Şiddete Son! mu?

siddete ugrayan kadin30 Mayıs 2012 Çarşamba, gazetelerin üçüncü sayfa haberleri...
"Kızı için dayakçı eşine döndü, bu kez kızgın yağla haşlandı."
"12 yaşında tecavüze uğradı, doğumda öldü denilen oğlu evlatlık verildi, sevgilisi fuhuşa zorladı, kabul etmeyince 16 kurşun yedi."
"Üzerine kuma getirilen kadın 4 çocuğuyla ortadan kayboldu."
"Karısı evden kaçtı, kocası dehşet saçtı."
Kadına şiddete son! mu? Nerde? Bu ülkede mi?
Bir ülkede kadın ne kadar özgürse, kadına ne kadar değer veriliyorsa, o ülke o kadar gelişmiş demektir. Bir topluma baksı uygulamanın yegane yolu önce kadını sindirmektir. Kadının üzerindeki itici faktörleri arttırdığınızda, toprak üzerinde yaşayan tüm insanları kaosa sürüklemeye başlamışsınızdır. 
Kadın anasal içgüdüleri nedeniyle daha ymuşak, daha sevgi doludur. Emek ve zaman verir. Keza çocuklar da öyledir. Savunmasız, tamamen masumdur. Çocukları korumak anaların görevidir en başta. Ancak kendini koruyamayan, her kapısı kapalı bir kadının çocuklarını gözetebilecek güçte olmasını nasıl beklersiniz?
Kürtaj, yani gebeliğin sonlandırılması (elbette ki cenin büyüdüğünde bu uygulamanın gerçekleşmesine hepimiz karşıyız ve bir cinayet olarak kabul ediyoruz) ilk 6 - 8 hafta dahilinde henüz yaşayıp yaşamadığı dahi belli olmayan bir süreçtir ve farkına varıldığı anda koruyabileceği, bakabileceği kararı sadece anneye ait bir olaydır. Zaten bu yasayı önerenlerin erkek olması durumun en basit cevabıdır ki, hele hele hayat felsefesinde kadını beraber yürünecek birey olarak değil, bir yardımcı, bir görev insanı olarak değerlendiren erkekler olması da hiç şaşırtıcı değildir. Kocaları, babaları, abileri tarafından öldürülen failleri dışardaki kadınların, dini bütün sütü bozuk 20 den fazla adam tarafından tecavüze uğradıktan sonra suçu işleyen erkeklerin özgür yaşadığı ve okulları, şehirleri yönettiği bu ülkede kadının korunacağını mı bekliyorsunuz? Tam aksine. Artarak devam edecek. Büyüyecek. Yakında kadınların iş hayatında ilerlemesine ket vurabilmek anormal yasalar çıkacak. Sadece kadın olduğu için şahitliği sağlıklı bulmayan, yasa yürütücelerinin adaleti sağlayabileceği ütopyasında kurtulup gerçekleri görme zamanı gelmiştir. Kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın. Ve cevap verin...
Çalışın, kendi paranızı kazanın. Daha çok çalışın. Çalışın, çalışın... Kendinizi, annenizi, çocuğunuzu, kız kardeşinizi koruyun. Güçlenin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zener Kartlarıyla Duyu Ötesi Algılama Yeteğinizi - 6. Hissinizi - Test Edin...

Oriflame Tender Care

Göğüs Büyüten Mucize Bitkiler

Cilt Lekeleri için Oriflame Novage Bright Sublime

Oriflame Aralık Kataloğu

Oriflame Danışmanı Olmak Bu Kadar Kolay